Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
 

Yhteiskuntavastuu tarkoittaa meille jatkuvia konkreettisia toimenpiteitä

Kiinteistöalan yritysperhe, johon kuuluu kiinteistövälitysyritys Kiinteistösatama, taloyhtiöiden kirjanpitoja tekevä Tilitalo Emma, kiinteistöjen asiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Kiinteistöasiantuntijat KIAS sekä isännöintialan yritykset Taloasema ja Helsingin Seudun Isännöitsijät aloitti keväällä 2022 yhteistyön Vailla Vakinaista Asuntoa Ry:n kanssa. Yhteistyön taustalla on yritysperheen halu kantaa aidosti vahvempaa yhteiskuntavastuuta. Vuosien 2022-2023 yhteiskuntavastuuteema on asunnottomuus.

Yhteistyö koostuu yritysperheen työntekijöiden tekemästä vapaaehtoistyöstä ja ohjelman järjestämisestä asukkaille, Tupa-kiinteistön teknisestä konsultoinnista sekä säännöllisistä tavaralahjoituksista.

Suomessa on noin 4000 asunnotonta, joista ulkona, rappukäytävissä ja ensisuojissa yöpyy lähes 700 ihmistä. Vva ry:n perimmäisenä ajatuksena on, että jokainen ihminen kykenee asumaan itsenäisesti, mikäli hän saa siihen riittävät olosuhteet ja tuen. Me haluamme olla tukemassa tätä ajatusta.

Yhteistyö keskittyy Vva:n Tupa-tilapäismajoitusyksikköön. Majoittujat ovat pitkäaikaisasunnottomia, jotka tulevat yksikköön Helsingin kaupungin sosiaali-ja terveysviraston Asumisen tuen ohjaamina. Tuvassa kyseessä on nimensä mukaisesti lyhytaikainen tilapäismajoittuminen, jonka aikana työskennellään asumisen esteiden poistamiseksi, tarvittavan tuen järjestämiseksi ja asiakkaan omien asumisen valmiuksien parantamiseksi niin, että jokin pitkäaikainen vuokrasopimusperusteinen asumismuoto tulisi mahdolliseksi.

  • Julkaistu: 01 elokuu 2023