Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
 

Koronakeväänä sähköinen yhtiökokous osui tarpeeseen

Koronakeväänä sähköinen yhtiökokous osui tarpeeseen

Viime kevät oli monissa taloyhtiöissä varsin poikkeuksellinen, sillä perinteisiä yhtiökokouksia ei ollut mahdollista järjestää. Sähköinen yhtiökokouspalvelu saikin sadoissa taloyhtiöissä ympäri Suomen erittäin lämpimän vastaanoton.

Helsingin Seudun Isännöitsijöiden toimitusjohtaja Esko Pietikäinen kertoo, että yhdessä Taloaseman kanssa kehitetty sähköinen yhtiökokous tarjoaa helppokäyttöisen ja turvallisen tavan taloyhtiön lakisääteisten kokousten järjestämiseen.

– Asukkaat voivat tutustua ennakkoon sähköisen yhtiökokouksen asialistaan. Jos listalla on äänestystä vaativia asioita, he voivat antaa äänensä myös ennen varsinaista yhtiökokousta. Sovelluksen käyttö onnistuu kaikilla mobiililaitteilla tai vaikka lankapuhelimella. Jos esimerkiksi ikäihminen ei osaa tai pysty käyttämään kokoussovellusta, puheenjohtaja voi liittää hänet kokoukseen soittamalla hänelle, Pietikäinen kertoo.

Helsingin Seudun Isännöitsijöillä on asiakkainaan yli 550 taloyhtiötä ympäri Etelä-Suomea. Koronakevään ja syksyn aikana HSI tarjosi sähköisen yhtiökokouspalvelun maksutta myös muille kuin asiakkailleen. Sitä hyödynsi peräti 40 isännöitsijätoimiston asiakkaat ympäri Suomen.

– Tähän mennessä sähköisen kokoustyökalun avulla on pidetty yli 1000 sähköistä ennakkoäänestystä ja yhtiökokousta, ja noin 1500 sähköistä hallituksen kokousta. Sähköisissä kokouksissa on ollut yli 25 000 osallistujaa. Työkalu on tullut jäädäkseen, sillä sähköinen kokous helpottaa melkoisesti myös yksittäisen isännöitsijän jokakeväistä työtaakkaa, Pietikäinen jatkaa.

Helsingin Seudun Isännöitsijöiden palvelut on räätälöity kolmeen erilaiseen pakettiin, jotka kattavat pienten, suurten ja uusien taloyhtiöiden tarpeet. HSI Huoleton-, HSI Plus- ja HSI Uusi talo -konsepteja täydentää myös HSI OTO, jossa joku taloyhtiön asukkaista toimii isännöitsijänä.

– Järjestelmäosaaminen, aito asiantuntijuus sekä taloyhtiöiden tarpeita vastaavat palvelupaketit erottavat meidät muista isännöitsijätoimistoista. Meillä on myös kaksi omaa lakimiestä, jotka palvelevat taloyhtiöitä kaikissa niitä koskevissa asioissa, Esko Pietikäinen summaa.

  • Julkaistu: 18 syyskuu 2020