Usein kysyttyjä kysymyksiä
Kuinka paljon työstä maksetaan?
Palkka koostuu kk-palkkiosta, kokouspalkkioista ja tuntiveloituksista.
Esimerkiksi 25 huoneiston taloyhtiössä aikaa menee kuukausittain normaalisti toistuviin tehtäviin noin 2–4 tuntia.
Tällöin peruskuukausipalkkion suuruus on noin 60–80 euroa/kk. Kokouspalkkio on 75 euroa / tunti. Tuntipalkka on 30 euroa / tunti.
Mistä aloittaa?
Haluaisin alkaa Oto-isännöitsijäksi. Keneen minun pitää olla yhteydessä ja kuka tekee taloyhtiössä päätöksen?
Keskustele asiasta taloyhtiön hallituksen kanssa. Mikäli he ovat kiinnostuneita asiasta, pyydä tarjous HSI:ltä. Tulemme mielellämme kertomaan hallitukselle, kuinka palvelu ja isännöinti käytännössä sujuvat.
Mitä järkeä tässä on?
Taloyhtiö tarvitsee palveluidensa ylläpitoon monenlaisia asiantuntijoita: isännöitsijää, teknistä asiantuntijaa, kirjanpitäjää, asiakaspalvelijaa, lakimiestä jne. Lisäämällä tähän kokonaisuuteen sinut – taloyhtiön asukkaiden arkea lähellä olevan toimijan – alkaa orkesteri soittaa teidän taloyhtiön säveltä.
Perehdytys
Minkälainen koulutus minulla pitäisi olla?
Et tarvitse muuta kuin tervettä järkeä. Olemme rakentaneet prosessit niin selkeiksi ja helpoiksi. Sinä toimit isännöitsijän tehtävässä kuin projektipäällikkönä, joka huolehtii, että tieto kulkee asukkaiden, hallituksen, huollon ja HSI:n asiantuntijoiden välillä.
Miten voin oppia isännöitsijäksi 6 tunnissa?
Kuuden tunnin koulutuksessa opetellaan Oto-Isännöitsijälle keskeiset asiat ja järjestelmän käyttö. Koulutuksen ja Oto-käsikirjan avulla pystyt toimimaan ja tiedät milloin pyytää HSI:n asiantuntijat neuvomaan sinua. Sinusta ei tule ammatti-isännöitsijää kuudessa tunnissa, mutta tiedät täsmällisesti, milloin sinun pitää pyytää ammattilainen avuksi.
Minkälainen koulutus ja kuka on tuo "oma asiantuntija yhteyshenkilönäni"? Miten se toimii?
Oma asiantuntija valmistelee kanssasi asioita ja tulee tarvittaessa mukaan kokouksiin. Hän on kokenut HSI:n isännöitsijä, joka keskittyy yhdessä tekemiseen HSI Oto -palvelun valinneiden taloyhtiöiden ja Oto-isännöitsijöiden kanssa. Hänellä ei ole mennyt sormi suuhun enää vuosiin.
Yhteyshenkilölle voi soittaa, lähettää sähköpostia ja hänellä on varattuna kokonainen päivä viikossa workshop-työskentelyyn, jonne Oto-isännöitsijä voi tulla kysymystensä ja haasteiden kanssa.
Vastuu ja hyödyt
Luin netistä, että HSI-OtoIsännöitsijällä on niin suuri vastuu, että siellä ainakin maan suurimpien ketjujen edustajat ja muut kiinteistöveijarit istuivat tukkapystyssä ympyrässä pitäen toisiaan kädestä. Uskaltaako isännöitsijäksi ylipäätään ryhtyä tällä tavalla?
Kiitos kysymyksestä :) Olemme huolellisesti rakentaneet prosessit selkeiksi ja ymmärrettäviksi. Toimimalla ohjeiden mukaan riskit ovat hallittavissa. Isompia vahinkoja varten on tietysti vakuutukset. Kaikkea nekään eivät tietenkään korvaa.
Miten paljon taloyhtiölle syntyy säästöä verrattuna "perinteiseen" isännöintiin?
Olemme asettaneet HSI Oto -palvelutuotteen tavoitteeksi tuottaa taloyhtiöille laadukkaampi asiakaskokemus puolet tehokkaammin kuin perinteisellä mallilla.