Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
 

Vaativatkin korjaushankkeet on toteutettu onnistuneesti

Asunto-osakeyhtiö Teppo on reilut 100 vuotta vanha kerrostalo Helsingin Kalliossa Siltasaaressa. Taloa on isännöinyt nyt jo noin 17 vuoden ajan Helsingin Seudun Isännöitsijät. Vuosien varrella on taloyhtiössä toteutettu isännöitsijän johdolla onnistuneesti useita peruskorjaushankkeita aina linjasaneerauksesta ikkuna- ja oviremonttiin.

{videobox}1r1F6ifICBQ{/videobox}

Asunto-osakeyhtiö Teppo on noin 60 osakkaan taloyhtiö. Talo on koko korttelin ainoa yli satavuotias asuintalona säilynyt kiinteistö. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Rauno Korhonen. Helsingin Seudun Isännöitsijät, lyhyemmin HSI, aloitti taloyhtiön isännöitsijänä yhtä aikaa Raunon kanssa hänen siirtyessään hallituksen puheenjohtajaksi noin 17 vuotta sitten.

– Asunto-osakeyhtiön hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on tehdä järkeviä päätöksiä. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on tehdä hyviä sopimuksia. Yksi tällaisista on esimerkiksi juuri isännöitsijäsopimus, Rauno kertoo.

Helsingin Seudun Isännöitsijät tulivat aikoinaan valituksi kilpailutuksen kautta. Heiltä löytyi osaamista muista vastaavista vanhoista kiinteistöistä. Myös heidän verkostonsa vaikutti. Yhteisiin vuosiin on mahtunut useita peruskorjaushankkeita, joissa isännöitsijä on toiminut koordinaattorina.

– Jonkun täytyy kilpailuttaa eri toimijat, hoitaa sopimukset sekä seuranta. Tällaisissa hankkeissa isännöitsijän rooli on hyvin pitkälti tällaista operatiivista koordinointia. Isännöitsijä vastaa siitä, että asiat tulevat hoidetuksi hyvin ja lain pykälien mukaisesti, Rauno summaa.

Vaativatkin korjaushankkeet on toteutettu onnistuneesti

Taloyhtiöön on tehty muun muassa täydellinen linjasaneeraus sekä ikkuna- ja oviremontti. Viimeisimpinä uusittiin hissit. Raunon mukaan HSI on suoriutunut hankkeista hyvin ja asiointi perheyhtiön kanssa on sopinut taloyhtiölle hyvin.

– Heidän onnistumistaan osoittaa muun muassa se, että olemme olleet heidän kumppaninsa niin pitkään. Monet näistä hankkeista ovat olleet varsin vaativia. HSI:n hyviä puolia on se, että heillä on osaavaa henkilökuntaa. He ovat myös kehittäneet omaa toimintaansa. Heidät voi nähdä laadukkaana isännöitsijänä, Rauno summaa.

Luotettavuus ja laatu tärkeinä tekijöinä

Rauno painottaa luottamuksen tärkeyttä isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen välillä. Taloyhtiön pitää pystyä luottamaan isännöitsijän osaamiseen ja tekemiseen. Myös laadun ja hinnan on oltava tasapainossa.

– Laatuakin on monenlaista. On osaamisen laatua ja sitten myös sellaista laatua, joka näkyy siinä, millä tavalla asioita hoidetaan. Jos esimerkiksi isännöitsijätoimiston kyvyt olisivat kovin heikot, niin se alkaisi heijastua taloyhtiön hallitukseen tyytymättömyytenä. Sellaista ei HSI:n kanssa ole ollut, Rauno kertoo.

– HSI hoitaa asioita varsin hyvillä vasteajoilla. Kommunikointi toimii. Isännöitsijän tehtävät ovat laaja-alaiset ja laatu korostuu juuri näissä isoissa hankkeissa, hän lisää.

”He ovat hyviä hoitamaan projekteja”

Vanha taloyhtiö pitää sisällään yllätyksiä. Aina ei voida tietää, mitä seinän takaa tai sisältä löytyy. Korjaushankkeisiin on mahtunut siis myös yllätyksiä. Yllätyksistä huolimatta on kaikki hankkeet saatu vietyä loppuun onnistuneesti.

– Kaikki hankkeet on saatu kunnialla maaliin. Hankkeet on saatu pysymään myös varsin hyvin niissä kustannuspuitteissa, mitä olemme hakeneetkin, Rauno kiteyttää.

– Suosittelen – ja olen jo tässä vuosien varrella suositellutkin – Helsingin Seudun Isännöitsijöitä. He ovat hyviä hoitamaan projekteja. Heidän isännöimänsä kiinteistöt ovat keskimääräisesti vanhempia ja usein aika arvokkaitakin kiinteistöjä, joissa vaaditaan tietynlaista osaamista. He ovat osoittaneet tätä osaamista sekä luotettavuutta omassa toiminnassaan!

 

  • Julkaistu: 23 maaliskuu 2017