HSI Ajankohtaista

Ajankohtaista

SUNNUNTAI 5.4. KLO 21:00-21:30

https://urly.fi/1wdM

puh. 09 8562 6548

Neuvottelutunnus (ID): 429 686 85#

 

Testikokouksia on keskiviikkoisin klo 9.00 ja sunnuntaisin klo 21.00.

Tule mukaan!

https://urly.fi/1wdM 

 

Pääset osallistumaan näin:

 • Mene kutsussa annettuun Teams-osoitteeseen ja liity kokoukseen
 • Sulje kuvayhteys. Näin vapautat nettikaistaa ja yhteys ei takkuile
 • Sulje mikrofoni, kun et puhu. Puheenjohtaja jakaa puheenvuorot
 • Pöytätietokoneessa ei välttämättä ole äänimikrofonia. Laita asiasi tällöin keskustelupalstalla
 • Mikäli kokouksen osallistujamäärä on yli 10 henkilöä, niin pyydä nimelläsi puheenvuoroa keskustelupalstalla. Puheenjohtaja jakaa puheenvuorot normaalin kokoustavan mukaisesti

Kokoukseen voi palata linkin kautta, mikäli ohjelma sulkeutuu tai muutoin tiput pois.

Voit osallistua kokoukseen myös yhteisen kokouspuhelimen kautta soittamalla annettuun numeroon. Kun olet soittanut ja näppäillyt annetun koodin, olet mukana kokouksessa. Puhelun hinta on normaali puhelumaksu.

 

 

Meitä kaikkia koskevassa kriisissä haluamme jakaa osaamistamme ja avata mahdollisuuden sähköisiin yhtiökokouksiin kaikille Suomen taloyhtiöille, myös niille, jotka eivät ole HSI:n asiakkaita.

Me HSI:llä olemme kehittäneet ja hyödyntäneet omia sekä olemassa olevia työkaluja sähköisten yhtiökokousten pitämiseksi jo kahtena keväänä.

Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto suosittelevat, että koronaepidemian aikana taloyhtiöt hyödyntävät yhtiökokousten pitämisessä etäyhteyksiä.

Tarjoamme taloyhtiöille avaimet käteen -pakettina yhtiökokouksen etäyhteyksin.

 

Kokonaisuuteen kuuluu:

1. Sähköinen ennakkoäänestys kokous.taloasema.fi • Osakkaille kokousnumero ja osakeryhmäkohtaiset PIN-koodit yhtiökokouskutsuun • Esityslistan mukaisista asioista äänestäminen etukäteen • Ennakkoäänestyksen tulokset kootusti taloyhtiölle ennen yhtiökokousta

2. Yhtiökokous etäyhteyksin • Kokouksen Teams-linkki ja puhelinnumero taloyhtiölle yhtiökokouskutsuun • Osakkaat voivat osallistua kokoukseen Teams-yhteydellä tai soittamalla kokouspuhelimen kokousnumeroon • Kokouksen tekninen järjestäminen, osallistuminen siihen ja huolehtiminen kaiken toimimisesta

 

Olemme huomioineet, että kaikki osakkaat pääsevät mukaan kokoukseen riippumatta tietoteknisestä osaamisesta.

Haluamme pitää päätöksenteon taloyhtiöissä mahdollisimman sujuvana myös poikkeustilanteessa.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Miia Naskali

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p. 040 777 8611

Tuemme kaikessa toiminnassamme taistelua korona-viruksen leviämistä vastaan.

Asiakaspalvelumme palvelee teitä puhelimitse, sähköpostitse ja chätissä, arkisin 8.30–16.00.

Suljemme toimistomme toistaiseksi kaikilta muilta paitsi työtekijöiltämme viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

 

Kokoukset

Hallituksen kokoukset pidetään ensisijaisesti toistaiseksi puhelinkokouksina. Isännöitsijät voivat järjestää myös Teams-kokouksia.

Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto suosittelevat, että koronaepidemian aikana taloyhtiöt hyödyntävät yhtiökokousten pitämisessä etäyhteyksiä. Taloyhtiöissä kannattaa myös harkita kiireettömien hankkeiden päätöksenteon tai koko yhtiökokouksen siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

HSI:n asiakkaiden yhtiökokoukset

Järjestämme yhtiökokoukset tänä vuonna HSI:n sähköisen yhtiökokoustyökalun, puhelinyhteyden tai Teams-yhteyden kautta.

HSI:n sähköinen yhtiökokoustyökalu

HSI suosittelee, että yhtiökokouksissa hyödynnetään HSI:n sähköistä yhtiökokoustyökalua. Osakkaalle ilmoitetaan kokouskutsussa kokousnumero ja osakkaan pinkoodi, joilla hän voi äänestää etukäteen hallituksen esityksistä, eikä hänen tarvitse tehdä mitään muuta.

Osa HSI:n asiakkaista on hyödyntänyt sähköistä yhtiökokoustyökalua jo kahtena keväänä ilman ongelmia. Vaikka etukäteen osallistuminen rajoittaa osallistumista keskusteluun ja tehdä uusia ehdotuksia, se ei tee kokouksista laittomia.

Jos osakas haluaa valtuuttaa jonkun toisen äänestämään puolestaan, se tapahtuu siten, että hän toimittaa tälle omasta kutsusta löytyvän pinkoodin.

Puhelinyhteys

Kokouksiin avataan kokouspuhelin, jolloin osallistujat voivat osallistua samaan aikaan kokoukseen. Kokouspuhelinnumero annetaan kokouskutsussa.

Teams-yhteys

Kokoukseen osallistuminen onnistuu myös Teams-yhteyden kautta.

Kannattaa muistaa, että on aina mahdollista pitää tarvittaessa ylimääräinen yhtiökokous myöhemmin, jos sellaiselle tulee tarvetta.

 

Suojellaan toisiamme!

 

Esko Pietikäinen

Toimitusjohtaja

HSI

Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton tiedote 13.3.2020

Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto suosittelevat, että koronaepidemian aikana taloyhtiöt hyödyntävät yhtiökokousten pitämisessä etäyhteyksiä. Taloyhtiöissä kannattaa myös harkita kiireettömien hankkeiden päätöksenteon tai jopa koko yhtiökokouksen siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

− Yhtiökokouksiin osallistuu usein myös riskiryhmään kuuluvia henkilöitä ja isännöitsijöillä puolestaan on kevään aikana poikkeuksellisen paljon kontakteja, mikä lisää heidän riskiään sairastua ja tartuttaa muita ihmisiä. Yhdenkään taloyhtiön osakkaan, hallituksen jäsenen tai isännöitsijän terveyttä ei tule vaarantaa, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Yhtiökokoukseen ei pidä saapua sairaana paikalle, vaan käyttää omistajaoikeuttaan joko antamalla valtakirja terveelle tai osallistumalla kokoukseen etäyhteydellä. Näin tulee toimia myös silloin, jos epäilee olevansa altistunut koronavirukselle tai on altistumisen takia lääkärin määräämässä karanteenissa.

Yhtiökokoukseen etäosallistuminen avuksi

− Tartuntariskin pienentämiseksi taloyhtiöissä suositellaan ottamaan käyttöön uusia ratkaisuja ja tekemään poikkeusjärjestelyjä. Yhtiökokoukseen osallistuminen voidaan mahdollistaa etäyhteyden avulla ja suositella osakkaita etäyhteyden käyttöön tai siirtää yhtiökokous myöhempään ajankohtaan, sanoo Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia.

Asunto-osakeyhtiölaki sallii etäosallistumisen yhtiökokoukseen, kunhan lain edellyttämät vaatimukset täyttyvät. Yhtiökokousta ei voi järjestää kokonaisuudessaan teknisten apuvälineiden avulla, vaan taloyhtiön on aina järjestettävä myös perinteinen yhtiökokous. Tämä voidaan toteuttaa siten, että fyysisesti kokouspaikalla on läsnä esimerkiksi hallituksen puheenjohtaja ja tarvittaessa isännöitsijä muiden hallituksen jäsenten sekä osakkaiden osallistuessa yhtiökokoukseen etänä.

Taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä voi olla myös määräys siitä, että yhtiökokoukseen voi etäosallistua teknisen apuvälineen avulla tai postin välityksellä. Ellei yhtiöjärjestyksessä ole kielletty etäosallistumista, myös hallitus voi päättää etäyhteyden käyttämisestä.

Taloyhtiökohtaisesti päätettävä sopivin etäyhteys

Taloyhtiön hallitus päättää, mitä etäyhteyttä yhtiökokouksessa käytetään. Etäosallistumisen mahdollisuudesta ja toteutustavasta on aina mainittava yhtiökokouskutsussa sekä kerrottava riittävän selkeästi osakkaille ohjeet etäosallistumista varten. Kokouskutsusta on käytävä myös ilmi, mikäli etäosallistuminen rajoittaa osakkaan puhe- tai äänivaltaa.

Yhtiökokouksen etäosallistuminen voidaan toteuttaa esimerkiksi verkkoyhteydellä Teams-kokouksena tai ryhmäpuheluna. Reaaliaikaisessa etäyhteyskokouksessa suljettu lippuäänestys ei onnistu, ellei käytössä ole tämän mahdollistava erityinen kokousjärjestelmä.

Etäyhteyttä käytettäessä tulee osakkaan osallistumis- ja äänioikeus sekä ääntenlaskennan oikeellisuus voida selvittää kuten tavallisessa yhtiökokouksessa. Osakas pitää pystyä tunnistamaan esimerkiksi sähköpostiosoitteesta sekä osakkaan äänimäärän ja äänestyskannanoton on oltava tiedossa.

Päätöksentekoon ja osallistumiseen muitakin tapoja

Etäosallistuminen voidaan toteuttaa myös postin tai sähköpostin välityksellä, jolloin osakas ilmoittaa ennakkoon kantansa yhtiökokouksessa käsiteltäviin asioihin. Tämä etäosallistumisen tapa edellyttää sitä, että osakas voidaan luotettavasti tunnistaa esimerkiksi allekirjoituksesta tai sähköpostiosoitteesta.

Etukäteisessä etäosallistumisessa ongelmallista on se, että yhtiökokouksessa voidaan tehdä myös muita päätösehdotuksia kuin hallituksen etukäteen valmistelevat esitykset. Osakkaiden etukäteen ilmoittamat kannat esityksiin voivat koskea vain etukäteen tiedossa olevia esityksiä, mutta ei kokouksessa tehtyjä esityksiä.

Päätöksiä voidaan tehdä kokouksia pitämättä, jos osakkaat ovat yksimielisiä sekä päätettävästä asiasta, että siitä, että asiasta päätetään kokousta pitämättä. Tällöin päätös on kirjattava, päivättävä, numeroitava ja allekirjoitettava. Jos yhtiössä on useampia kuin yksi osakkeenomistaja, vähintään kahden heistä on allekirjoitettava päätös.

Lisätietoja:

Isännöintiliitto Mia Koro-Kanerva, toimitusjohtaja p. 050 3031615 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kiinteistöliitto Tapio Haltia, neuvontalakimies p. 09 1667 6361 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tietoa ja taitoa hallitustyöskentelyyn!

Tervetuloa seuraamaan HSI:n verkossa järjestettävää tilaisuutta

15.4.2020   klo 18.00-20.00

Tilaisuudessa kerromme

kuinka asiakkaillamme on mahdollisuus hyödyntää

valmiiksi kilpailuttamiamme palveluita.

Linkki tilaisuuteen päivitetään tähän noin viikkoa ennen tilaisuutta.

Halutessasi voit katsoa puheenvuorot myöhemminkin, itsellesi sopivaan aikaan.

 

 Ohjelma

18.00 Tervetuloa!

 Tilaisuuden avaus


· HSI, Esko Pietikäinen, Toimitusjohtaja

 

18.15  Kuntoarviot


· Talokeskus Jari Halonen
· Granlund Jari Loukiainen
· Sitowise Tomi Valkeapää


19.00 Sähkö ja aurinkopaneelit


· Helen Jyrki Kymäläinen
· Loiste Pekka Kemppainen


19.30 Onnistuneet talkoot


· Siisti Piha Juha Sorvisto
· L&T Henri Passila


20.00 Tilaisuus päättyy 

 

 

Tietoa ja taitoa hallitustyöskentelyyn!

 

Tervetuloa HSI:n vakuutusturvaa ja energiaa taloyhtiöille -iltaan Kansallismuseon auditorioon

 

Aika: 12.11.2019 klo 18.00 - 20.00 

Paikka: Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen: 1.11.2019 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tilaisuus on maksuton.

 

Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Asiantuntijamme tavattavissa klo 17.00-21.00.

Tarjoamme 1.11. mennessä ilmoittautuneille ilmaisen sisäänpääsyn museon näyttelyihin asiakastilaisuuspäivänä 12.11.2019 klo 11-17. Näyttelyihin pääsee ilmoittautumalla Kansallismuseon kassalla.

Kahvitarjoilu klo 16 alkaen.

 

Ohjelma

18.00 Tervetuloa!

Tilaisuuden avaus

HSI, Esko Pietikäinen, Toimitusjohtaja

 

18.05 Sähköä taloyhtiölle

 • Edullista sähköä HSI:n asiakkaille
 • Aurinkopaneelit taloyhtiön katolle

HSI, Esko Pietikäinen, Toimitusjohtaja

 

18.30 Taloyhtiön vakuutukset

 • Taloyhtiön vakuutusturva saneerauksissa
 • Vahinkoesimerkkejä

Howden, Timo Kykkänen

 

19.00 Maalämpö

 • Mahdollisuudet
 • Huomioitavat asiat
 • Laskelmat

Jussi Salo, St1 Lähienergia Oy

 

19.30 Lämmitysverkoston tasapainotus

 • Todellinen mahdollisuus säästää energiaa Helsingin Laskentasäätö Oy, Tomi Laivoranta

 

20.00 Vapaata keskustelua

 

21.00 Tilaisuus päättyy

Tietoa ja taitoa hallitustyöskentelyyn!

Tervetuloa HSI:n asiakasyhtiöiden iltaan Kansallismuseon auditorioon
12.3.2019 klo 18.00
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki

https://goo.gl/maps/qcqsFihGTwP2 

Tilaisuus on maksuton.

Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautuminen 7.3.2019 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen

Ohjelma

18.00 Tervetuloa!
Tilaisuuden avaus
Esko Pietikäinen, Toimitusjohtaja

18.10 Sähköinen yhtiökokous
Esko Pietikäinen, Toimitusjohtaja

18.45 Sähköautot taloyhtiössä
• päätöksenteko yhtiössä
• kustannus- ja vastuunjako
• avustus
Jenni Valkama, Kiinteistölakimies

19.15 ASREK – sähköinen osakehuoneistorekisteri
• aikataulu
• yhtiön valmistautuminen
• vaikutukset osakkeenomistajille
• vaikutukset asuntokauppaan
Ville Peltokorpi, Kiinteistölakimies

20.15 Tilaisuus päättyy

Tervetuloa!

 

 

Jarmo Kangas on aloittanut uudessa asiakkusjohtajan tehtävässä. Hänen vastuullaan on isännöinnin, asiakaspalvelun ja myynnin johtaminen. Jarmo siirtyy tehtävään HSI:n Vantaan toimiston toimistopäällikön tehtävästä. Jörgen Sjöblom on ottanut Vantaan toimistopäällikön tehtävät hoidettavakseen syksyn 2018 aikana. Helsingin toimistopäällikkönä aloitti Marko Haikonen 1.7. Anita Pietikäisen siirryttyä hoitamaan hallituksen puheenjohtajan tehtävää.

Yhteystiedot

https://hsi.fi/hsi-yhteystiedot 

HALLINTO
Asiakkuusjohtaja Jarmo Kangas 050 434 2702
Asiakaspalvelupäällikkö Saara Hakonen 040 764 8940
Toimistopäällikkö Helsinki Marko Haikonen 040 838 6888
Toimistopäällikkö Espoo Rauli Niemi 045 773 309 18
Toimistopäällikkö Vantaa Jörgen Sjöblom 050 5898 037

Toimitusjohtaja Esko Pietikäinen 0400 391 530
Liiketoimintajohtaja Katja Uhlenius 050 589 8038
Johdon assistentti Tanja Mäntyvaara 0400 276 024

TEKNIIKKA
Teknisten palvelujen liiketoimintajohtaja Tarmo Oikarainen 040 163 6229
Tekninen päällikkö Mika Jäntti 040 554 2223
Tekninen päällikkö Petteri Lahtinen 040 519 3776 

TALOUS
Taloushallinto Tuulevi Pettinen 010 422 1648

LAKIPALVELUT
Kiinteistölakimies Jenni Valkama 050 536 5154
Kiinteistölakimies Ville Peltokorpi 0400 197 242

Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy tarjoaa kahvihetken taloyhtiön hallituksen päiväkokoukseen osallistuville!

 

Robert’s Coffee -kahviliput hallitusten päiväkokouksiin osallistuville!

 • Kahvilippuja jaetaan taloyhtiön hallituksen klo 8-17 välisenä aikana pidettävissä kokouksissa (kokous alkaa aikaisintaan klo 8 ja päättyy viimeistään klo 17).
 • Jokainen kokoukseen osallistunut hallituksen jäsen saa 10 €:n arvosta lahjakortteja, eli kaksi 5 €:n arvoista lahjakorttia.
 • Lahjakorteilla voi ostaa mitä tahansa Robert’s Coffeen kahviloista.
 • Kahviliput ovat voimassa lippuun merkitystä päivästä 6 kk ja niitä voi käyttää kaikissa Robert’s Coffeen kahviloissa.

Kampanja jatkuu 31.5.2019 asti.

 

Leppoisia kahvihetkiä!
HSI:n väki

 

Sivun alkuun

© 2020 Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy